αναζητηση στο blog

28 Νοε 2009

...αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες..


Καλημέρα...
ώρα για ψώνια....

οσο αρνάκι ή κατσικάκι θέτε ή πόσοι θα φάνε...

πατάτες -αυτά είναι τα βασικά-

περιφερειακά

αλάτι, πιπέρι,

3 σκελίδες σκόρδο -για να κόψει την μυρωδιά του κρέατος-, μουστάρδα,

ελαιόλαδο, μπαλσάμικο,

δεντρολίβανο ή αρισμαρί κατά προτίμηση φρέσκο

βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό...

καθαρίζουμε τις πατάτες κ τις βάζουμε στο ταψί... αλάτι πιπέρι κ είναι εντάξη...

πλένουμε το αρνάκι κ το βάζουμε κ αυτό στο ταψί...

στο διαολάκι(μιξεράκι) βάζουμε όλα τα υλικά που αναφέρω σαν περιφερειακά κ τα χτυπάμε μέχρι να

γίνουν όλα μιά μάζα... κάτι σαν το όργιο του λαϊκού αλλά με περισσότερο λαό...

με το μείγμα περνάμε όλο το κρέας...

συμπληρώνουμε κ νερό κ το προωθούμε

σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στο τέρμα κ μετά για ένα 2ωρο το λιγοτερο στους 160... ανα τακτα διαστηματα το γυρναμε κ του ριχνουμε το ζουμι του...

σαλατα, κρασι

κ καλη παρεα...

Share/Bookmark


linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...