ώρα για ψώνια....
οσο αρνάκι ή κατσικάκι θέτε ή πόσοι θα φάνε...
πατάτες -αυτά είναι τα βασικά-
περιφερειακά
αλάτι, πιπέρι,
3 σκελίδες σκόρδο -για να κόψει την μυρωδιά του κρέατος-, μουστάρδα,
ελαιόλαδο, μπαλσάμικο,
δεντρολίβανο ή αρισμαρί κατά προτίμηση φρέσκο
βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό...
καθαρίζουμε τις πατάτες κ τις βάζουμε στο ταψί... αλάτι πιπέρι κ είναι εντάξη...
πλένουμε το αρνάκι κ το βάζουμε κ αυτό στο ταψί...
στο διαολάκι(μιξεράκι) βάζουμε όλα τα υλικά που αναφέρω σαν περιφερειακά κ τα χτυπάμε μέχρι να
γίνουν όλα μιά μάζα... κάτι σαν το όργιο του λαϊκού αλλά με περισσότερο λαό...
με το μείγμα περνάμε όλο το κρέας...
συμπληρώνουμε κ νερό κ το προωθούμε
σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στο τέρμα κ μετά για ένα 2ωρο το λιγοτερο στους 160... ανα τακτα διαστηματα το γυρναμε κ του ριχνουμε το ζουμι του...
σαλατα, κρασι
κ καλη παρεα...