αναζητηση στο blog

10 Δεκ 2009

TOP 10 ζώα για κατοικίδια.. Μέρος τρίτο..

7. Χελώνα Αν και ερπετά,είναι πολύ χαριτωμένες..
Οι χελώνες ξηράς γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Αν και γεννιούνται πολύ μικρές, μπορούν να γίνουν πολύ μεγάλες σε μέγεθος. Επίσης ζουν πολλά χρόνια, γι' αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια μακροχρόνια δέσμευση.Η ιδανική κατοικία για της χελώνες ξηράς είναι στην ύπαιθρο, με το φυσικό φως του ήλιου και το φρέσκο αέρα. Πρέπει να περιφράζουμε αρκετό χώρο και με προσοχή γιατί οι χελώνες μπορούν να σκάβουν κάτω από το φράχτη. Πρέπει επίσης να υπάρχουν μέρη στα οποία μπορεί η χελώνα να κρύβεται για να βρίσκει σκιά και προστασία, από τη ζέστη ή το κρύο.

8.Ινδικό χοιρίδιο Τα ινδικά χοιρίδια γίνονται καλά κατοικίδια. Δεν είναι επιθετικά και σπάνια δαγκώνουν ή γρατζουνάνε. Αν τρομάξουν μπορούν να τρέξουν με πολύμεγάλη ταχύτητα για να κρυφτούν και δύσκολα μπορείς να τα πιάσεις. Συνιστάται η τροφή του εμπορίου με 20% ακατέργαστη πρωτείνη και 16% ίνες. Επίσης σαν συμπλήρωμα διατροφής χρειάζονται βιταμίνη C. Mπορείτε να δίνετε 1/4 του πορτοκαλιού ή λίγο λάχανο καθημερινά.
Ο χώρος διαμονής τους πρέπει να είναι ευρύχωρος, με πριονίδια, κομμάτια από ανακυκλωμένο χαρτί και να καθαρίζεται συχνά. Λίγη ταλαιπωρία για τόσο όμορφα ζωάκια ε?


9.Ερπετά. Μμμμ... Δεν θα σας πω και πολλά μια και δεν τα συμπαθώ καθόλου(μπλιαξ). Αντίθετα όλο και πιο πολλοί διαλέγουν ένα ερπετό για κατοικίδιο.
Τα φίδια δεν ανταποκρίνονται στα αφεντικά τους σαν τις γάτες και τους σκύλους, προτιμούν την ησυχία τους. Οι πύθωνες είναι εξαιρετικά ντροπαλοί. Επειδή είναι μικροί και πειθήνιοι, φαίνονται να είναι ιδανικοί για να ξεκινήσει κανείς να έχει φίδι. 'Ομως, ο ιδιοκτήτης του πύθωνα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για σοβαρά προβλήματα διατροφής, παράσιτα και δευτερεύοντα προβλήματα υγείας. Κάποιος που παίρνει για πρώτη φορά φίδι πρέπει να πάρει νεαρό φίδι από εκτροφέα ή εισαγώμενο που έχει αποδειχθεί ότι τρώει. 'Ενα τρομαγμένο φίδι μπορεί να μαστιγώνει με την ουρά του, να σφυρίζει ή σπάνια να δαγκώνει.(αααααααααα!).
Οι σαύρες (ιγκουάνα) δεν είναι κοινωνικά ζώα. Μπορεί να εξοικειωθούν με το ανθρώπινο άγγιγμα, αλλά η υπερβολή μπορεί να τους δημιουργήσει στρές και να τα ωθήσει σε άρνηση για φαγητό. Μη κάνετε το λάθος να νομίσετε, βλέποντας δύο σαύρες ξαπλωμένες δίπλα-δίπλα, ότι είναι φιλική η σχέση τους. Συνήθως δηλώνει ανεκτικότητα ή ανάγκη για ζεστασιά...(μπρρρρρρρ!!) Όσο για το χώρο τους, πρέπει να είναι ασφαλής και καθαρός. Πρέπει να έχουν αρκετό χώρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά κλαδιά για να σκαρφαλώνουν.
Σε λίγο το νούμερο 10 ζωάκι!!!!

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...