αναζητηση στο blog

31 Ιουλ 2010

ΜΠΛΕ - Η ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΠΟΨΗ

Είχε καταντήσει συνήθεια. «Θα μπορούσες να την ονομάσεις ρουτίνα», το να τρώνε έξω.
Χωρίς καμία κράτηση εκ των προτέρων, μπορούσαν να φέρουν όσους γνωστούς ή φίλους ήθελαν.

Η περιοχή ήταν κατάφυτη. Ενα πάρκο δέσποζε στη μια άκρη. Κι από την άλλη ένα γήπεδο του μπάσκετ με μοναδική παρέκκλιση σε αυτή τη μεταμοντέρνα περιοχή για gourmet απολαύσεις, το ένα καλάθι από τα δύο του γηπέδου ήταν σπασμένο.

Όμως, η μπλε επένδυση όπου κυριολεκτικά βουτούσαν μέσα για να γευτούν το blue τυρί, το γνωστό ροκφόρ, με τις ολικής άλεσης μίνι μπουκίτσες, τα φημισμένα μανιτάρια Portobello, παραδίπλα από τους αστακούς, τα φαγκρί, την πάπια, το μοσχαρίσιο φιλέτο, τα κρασιά, τα αφεψήματα και τα διαφορετικά ειδών γλυκίσματα δεν τους αποσπούσαν από αυτή την μικρή παράτερη εικόνα του σπασμένου καλαθιού.

Για όσους θέλουν να γευτούν δεν έχουν παρά να αναζητήσουν την επιγραφή, τόσο γνωστή στον κάθε κάτοικο της πόλης, που όμως, ενώ περνά από μπροστά την παραβλέπει,
ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Αυτό που δεν γνώριζα - πιθανόν και πολλοί από εσάς - είναι ότι οι πιο καλές περιοχές βρίσκονται δίπλα σε μεγάλα σουπερ μάρκετ, όπου γίνεται η τοποθέτηση ληγμένων και άλλων χαλασμένων προϊόντων.
Δεν υπάρχει ειδικό βιβλίο για κράτηση θέσεων και για αυτό καλό θα ήταν να προσέλθετε νωρίς, πριν τις δώδεκα.
Γιατί, αν αργήσετε, ίσως τότε απογοητευτείτε διότι κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας θα σας έχουν πάρει τη θέση.
Θα πρέπει να σημειώσω ότι δεν θα πρέπει να μαζευτούμε όλοι μαζί παρά μόνο όσοι πληρούν τις προδιαγραφές. Δηλαδή όσοι είναι άστεγοι, άνεργοι και μετανάστες, οι υπόλοιποι θα πρέπει να ενταχτούμε σε μια από αυτές τις κατηγορίες με δικαιολογητικά που την πιστοποιούν, π.χ. χαμηλό εκκαθαριστικό, ανεξόφλητες πιστωτικές κάρτες ή άδεια εργασίας αλλοδαπού.
Θα πρέπει να σημειώσω ότι το πρόγραμμα υπάρχει από καιρό μαζί με άλλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει ενεργά μαζί με άλλους δήμους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η συγχρηματοδότηση γίνεται από τους μεγάλους ομίλους λιανικού εμπορίου.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...