αναζητηση στο blog

19 Δεκ 2010

Thessalonistas

Εμπνευσμένοι προφανώς από τους Atenistas και το επιτυχημένο έργο των εθελοντών στην Αθήνα γεννήθηκαν οι Mitilinistas, Patrinistas και τώρα οι.. Thessalonistas!

Μια φορά και έναν καιρό στα Βόρεια μιας μικρής χώρας που ονομάζονταν Ελλάδα, υπήρχε μια πόλη. Πολλοί την ξέρανε ως «Όμορφη Θεσσαλονίκη» ή «Νύφη του Θερμαϊκού», άλλοι διαλαλούσαν τις ερωτικές της αρετές ενώ κάποιοι θαύμαζαν την ομίχλη της που θαρρείς πώς μπέρδευε την θάλασσα με τον ορίζοντα και τα έκανε ένα.»

Στοπ. Αυτό είναι ένα παραμύθι.
Η Θεσσαλονίκη το 2010 όμως είναι μια άσχημη πόλη.
Μια πόλη που ασφυκτιά, που ξεκουφαίνεται από τα κορναρίσματα, που είναι στολισμένη από μπετόν, που ξερνάει τα σκουπίδια της παντού.
Μια βόλτα θα σε πείσει.

Αυτή η βόλτα έπεισε κι εμάς, τους thess alonistas να αντιδράσουμε δημιουργικά στην καθημερινότητα που βιώνει ο καθένας μας σ' αυτή την πόλη που αγαπάμε τόσο, χωρίς να περιμένουμε πρωτοβουλίες άλλων.
Με τις ευχές λοιπόν των Αθηναίων "Atenistas", μαζευτήκαμε ένα απόγευμα, άνθρωποι διαφορετικοί και ετερόκλητοι, αλλά με κοινό τόπο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, τη Θεσσαλονίκη.

Η πρόθεση μας δε στηρίζεται από κάποιο πολιτικό σχηματισμό, ούτε επίσης αποσκοπεί στην εκπλήρωση άλλων φιλοδοξιών πέρα από την προφανέστερη αλλά και σημαντικότερη, που είναι να ζήσουμε σε μια πόλη πιο ανθρώπινη, πιο χρωματιστή, πιο ζωντανή, πιο φιλική προς το περιβάλλον, περισσότερο βιώσιμη.

Όσον αφορά το όνομα που θυμίζει την αθηναϊκή πρωτοβουλία, οι Thessalonistas θεωρούν ότι η επιλογή ήταν λογική και δηλώνουν ότι άλλωστε τους αρέσει να...αλωνίζουν!
Η ομάδα στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή και ανιδιοτελή συνεργασία πολιτών και ξεκίνησε τη δράση της σήμερα 19 Δεκεμβρίου με την πρώτη της αποστολή στην οδό Αλ. Σβώλου!

Ενημερωθείτε και επικοινωνήστε με την ομάδα:

Καλή επιτυχία!
Ευχόμαστε να δημιουργηθούν περισσότερες εθελοντικές ομάδες πολιτών σε όλη τη χώρα και για όλα τα τρέχοντα ζητήματα. Είτε λέγονται Γκρεκίστας, είτε Ελληνίστας, λίγη σημασία έχει η ονομασία!!

Βλέπουμε στη Θεσ/νίκη αρκετές τέτοιες πρωτοβουλίες ορισμένες από τις οποίες είναι:
Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς, Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης, Ένωση Πεζών, BikeRespect, Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης, Σχεδία στην Πόλη, Φίλοι του Πράσινου ΘεσσαλονίκηςStreetPanthers και άλλες.
Ισχύς εν τη ενώση!

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...