αναζητηση στο blog

15 Σεπ 2010

Πέρκα φιλέτο πλακί

Φάτε μάτια ψάρια!!
 

Πανεύκολη συνταγή για ένα απολαυστικό πιάτο το οποίο "κυκλοφορεί" σε πολλές παραλλαγές!

Υλικά:
800 γρ. πέρκα φιλέτο
2 χρωματιστές πιπεριές σε ροδέλες
2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
2 ντομάτες σε ροδέλες ή ψιλοκομμένες
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 μεγάλες πατάτες
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές: πράσινες, κίτρινες, κόκκινες να δώσουμε χρώμα στο φαγητό μας.  

Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια της πέρκας.

Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε πρώτα τις μισές ροδέλες του κρεμμυδιού και από πάνω την πέρκα και μετά τις πιπεριές, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί αφού τους έχουμε βάλει αλάτι και ρίγανη.

Περιχύνουμε όλα τα υλικά με το λάδι και προσθέτουμε λίγο νερό.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για τα πρώτα 30 λεπτά, μετά ρίχνουμε και τον μαϊντανό ή τον προσθέτουμε φρέσκο στα πιάτα.

Πρόταση σερβιρίσματος:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...