αναζητηση στο blog

28 Οκτ 2009

FRENCH TOΑST ή κοινώς αυγοφέτες..

Οι γάλλοι εχουν μια παράδοση που μ αρέσει.
Δεν πετάνε τίποτα!!
Μαζεύουν όλα τα περισσεύματα του φαγητού και κάθε Κυριακή κάνουν με αυτά σουφλέ και αυγοφέτες.
Σήμερα θα σας πω για της αυγοφέτες.
Ειναι πολυ απλο!!
Αν σας περισεύει ψωμί μην το πετάτε...
Κόψτε το σε φέτες και βάλτε το σε μια σακούλα.
Μην την σφραγίσετε!!
Το ψωμί πρέπει να αναπνέει για να μην μουχλιάσει.
Οταν ξεραθει ειναι έτοιμο!!!
Χτυπήστε ένα αυγό σε ένα βαθύ πιάτο.
Βάλτε γάλα σε ενα άλλο.
Βουτήξετε το ψωμί πρώτα στο γάλα και μετά στο αυγό.
Τηγανίστε την φέτα σε καυτό λάδι(καλύτερα ηλιέλαιο).
Μόλις κοκκινίσει την γυρνάμε από την άλλη μεριά!!
Την βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει χαρτί (να τραβήξει το λάδι)
και τηγανίζουμε τις υπόλοιπες.
Στο τέλος στρώνουμε της αυγοφέτες σε ένα καθαρό πιάτο και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή μέλι.

Πάνε πολύ με ρακί και χειμώνα!!!

Νon-Chemical Housewines

Πρακτικές λύσεις χωρίς χλωρίνη και χημικά!
Καταργήστε τη χλωρίνη, το ακουαφόρτε και τα υπόλοιπα επικίνδυνα χημικά, αντικαταστήστε τα αρωματικά και τα εντομοκτόνα με φυσικά προϊόντα για ένα πιο υγιές σπίτι και ένα πιο καθαρό περιβάλλον. Φτιάξτε τα δικά σας καθαριστικά!

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Ανακάτεψε μισό φλιτζάνι άσπρο ξίδι με 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε 2 λίτρα ζεστό νερό. Βουτάς ένα πανί στο μείγμα και μπορείς να καθαρίσεις όλες τις επιφάνειες, από τζάμια μέχρι πλακάκια. Το ξίδι απομακρύνει, επίσης τις λιπαρές ουσίες, τη μούχλα και τις δυσάρεστες οσμές από παντός είδους επιφάνειες, ενώ τις ίδιες ιδιότητες έχει και το λεμόνι.

ΓΙΑ ΤΖΑΜΙΑ ΑΟΡΑΤΑ
Διάλυσε 2 κουταλιές ξίδι σε 1 λίτρο ζεστό νερό και βρέξε με αυτό φύλλα εφημερίδας αντί για χαρτί κουζίνας και καθάρισε τα τζάμια σου! Προσοχή: Το ιλουστρασιόν/πλαστικοποιημένο χαρτί δεν είναι κατάλληλο για αυτή τη δουλειά!

ΑΠΟ ΑΓΝΗ ΕΛΙΑ
Το πράσινο ή άσπρο σαπούνι σε νιφάδες (πωλείται και στα σούπερ μάρκετ πολύ φθηνά!) είναι από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά απορρυπαντικά και απολυμαντικά! Διαθέτει αντισηπτικές ιδιότητες και είναι κατάλληλο για κάθε χρήση, ακόμα και για να κάνεις μπάνιο. Διάλυσέ το σε ζεστό νερό και πλύνε πιάτα, σφουγγάρισε, καθάρισε την τουαλέτα και την μπανιέρα και βάλε μπουγάδα άφοβα. Πριν βάλεις πλυντήριο τρίψε καλά πάνω στους δύσκολους λεκέδες και μετά βάλε τα ρούχα στην κανονική πλύση, βάζοντας 2-3 κουταλιές της σούπας μέσα στον κάδο (δοκιμασμένο κ αποτελεσματικό!).

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ
Όχι για να την πιεις αλλά για να καθαρίσεις τον φούρνο. Ετοίμασε ένα παχύρρευστο μείγμα με σκόνη σόδας και νερό και πέρασε με από τα τοιχώματα του φούρνου. Όταν αρχίσει να ξεραίνεται, ψέκασέ το με λίγο νερό για να διατηρηθεί νωπό. Μετά από δύο περίπου ώρες αφαιρείς το στρώμα αυτό με ένα πανί και...ιδού: ένα καθαρός φούρνος χωρίς χημικά να "αγγίζουν" το φαγητό μας!

ΒΟΥΛΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ
Μισό φλιτζάνι σόδα και μισό φλιτζάνι ξίδι είναι το καλύτερο "φάρμακο" ενάντια στις λιπαρές ουσίες. Μετά την πάροδο ενός τέταρτου, ρίξε μια κατσαρόλα βραστό νερό για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα και δεν θα χρειαστεί να ανησυχείς πια για τρίχες και κατάλοιπα σαπουνιού.

ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ
Το μείγμα για τις βουλωμένες αποχετεύσεις είναι ιδανικό για να γυαλίσεις και τη λεκάνη. Απλώς άφησέ το να δράσει, τρίψε με μιά βούρτσα και θαύμασε τη λεκάνη σου να λάμπει σαν καινούργια! Εναλλακτικά μπορείς να βουτήξεις από καμία γιαγιά 4 ταμπέλετες που χρησιμοποιεί για την τεχνητή οδοντοστοιχία της, να τις ρίξεις μέσα και να την τρίψεις (τη λεκάνη, όχι τη γιαγιά!!) μετά από μια ώρα.

ΜΟΥΧΛΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΙΑ
Ενλαντια στη σκουριά η καλύτερη λύση είναι το λεμόνι και το αλάτι. Για τη μούχλα, επίλεξε το tea tree oil που θα βρεις σε καταστήματα με φυσικά προϊόντα.

ΕΠΙΠΛΑ ΠΟΥ ΓΥΑΛΙΖΟΥΝ
Για να διατηρήσεις τη γυαλάδα των ξύλινων επίπλων, ανακάτεψε λίγο ελαιόλαδο με μία κουταλιά λεμόνι και καθάρισέ τα
με μικρή ποσότητα σε μια πετσέτα, χωρίς να καταστρέψεις το ξύλο.

ΑΣΗΜΙΚΑ
Σε ένα λίτρο ζεστό νερό ανακατεύεις μία κουταλιά μαγειρική σόδα και μία κουταλιά αλάτι. Τοποθετείς το μείγμα σε μία λεκάνη, πετάς μέσα να ασημικά και τα αφήνεις για μία ώρα σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Ολόκληρώνεις τη διαδικασία σκουπίζοντάς τα με ένα μαλακό πανί.

*SOS! Μην συνδιάσεις ποτέ ξίδι, λεμόνι ή αμμωνία με προϊόντα που περιέχουν χλώριο ή χλωρίνη γιατί προκαλούν επικίνδυνες αναθυμιάσεις!!*

ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ
Άφησε ένα σακούλι με τσάι ή δυόσμο εκεί που συχνάζουν. Θα τους κοπεί η όρεξη για πάρτι!
ή
Βάλε φλούδες από αγγούρι στα ανοίγματα που μπαίνουν: μέχρι να το σηκώσουν, να το πάρουν και να το πάνε στη φωλιά τους, θα κάνεις καιρό να τα ξαναδείς!

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ
Αγόρασε βόρακα από το φαρμακείο - ο οποίος παρεπιπτόντως έχει καθαριστικές και απολυμαντικές ιδιότητες - ανακάτεψέ τον με ζάχαρη και άπλωσε το μείγμα στα περάσματά τους. Θα εξαφανιστούν μια και καλή.

ΜΥΓΕΣ
Εξαφανίζονται με δάφνη,μέντα, ευκάλυπτο και βασιλικό, τα οποία και ... σιχαίνονται!

ΣΚΟΡΟΣ
Επειδή η ναφθαλίνη μυρίζει απαίσια, ξέχνα την. Αντί αυτής, βάλε ανάμεσα στα ρούχα ένα υφασμάτινο σακουλάκι με κέδρο, λεβάντα ή δενδρολίβανο, ό,τι προτιμάς. Όλα θα προστατεύουν εξίσου αποτελεσματικά τα ρούχα σου.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ
Άπλωσε πάνω σου έλαιο λεβάντας ή ευκάλυπτου για τα τα κρατήσεις μακριά, βάλε στο μπαλκόνι σου γλάστρες με βασιλικό, αρτεμισία και θυμάρι και αγόρασε ένα κερί σιτρονέλας, αν αντέχεις το άρωμα του. Είναι αρκετά αποτελεσματικό.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...