αναζητηση στο blog

11 Ιαν 2011

Μπισκότα με... μούσλι!

Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Το μούσλι είναι μία τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία και σίδηρο που μας γεμίζει ενέργεια και βοηθάει στο μεταβολισμό. Επινοήθηκε από τον Ελβετό δόκτορα Maximilian Oskar Bircher-Benner γνωστό για τη δράση του στη βάση της οποίας αναπτύχθηκε το σύγχρονο ρεύμα της υγιεινής διατροφής.

Ξέθαψα μία αγαπημένη συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο (τον αγαπώ!) για νόστιμα μπισκότα που χαρίζουν ενέργεια. Δοκιμάστε τη! Είναι πολύ εύκολη!

Τα μπισκοτάκια είναι ιδανικά για πρωινό με γάλα ή καφέ.

Προετοιμασία:
Ψήσιμο 15΄
Κόστος συνολικό: 2 €
Θερμίδες ανά μερίδα:102

Υλικά (για 12 - 14 μπισκότα):
175 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
25 γρ. αλεύρι για όλες
τις χρήσεις + λίγο ακόμη για τον πάγκο εργασίας
25 γρ. μούσλι (το βρίσκουμε στα ράφια με τα δημητριακά σε μεγάλα σούπερ μάρκετ αλλά και σε καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα)
75 γρ. βούτυρο αγελαδινό
20 γρ. ζάχαρη
90 γρ. γάλα 1,5% λιπαρά
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε -με τα χέρια μας ή με το εργαλείο για τις ζύμες, αν χρησιμοποιήσουμε μίξερ- μέχρι να γίνει μια ζύμη.

Τη μεταφέρουμε σε έναν αλευρωμένο πάγκο εργασίας και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Με ένα μεγάλο στρογγυλό κουπάτ (ειδικός κόφτης για μπισκότα) διαμέτρου 6 εκ. ή με το στόμιο ενός φλιτζανιού την κόβουμε σε επιμέρους κομμάτια. Τα απλώνουμε σε μια λαμαρίνα φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...