αναζητηση στο blog

2 Δεκ 2010

Οι... εξωγήινοι της NASA

Συνδεθήκαμε με το NASA TV , ετοιμάσαμε τα κοκτέιλ διαξαλαξιακής γαργαροκροτίδας μας, βάλαμε την ανάλογη μουσική υπόκρουση και στηθήκαμε μπρος στο πι-σι για να ακούσουμε την επίσημη ανακοίνωση για τους εξωγήινους που εθεάθησαν να περπατούν και να χοροπηδούν στην επιφάνεια του Άρη...
Προς μεγάλη μας απογοήτευση (ή ανακούφιση;) τελικά δεν ήρθε ακόμα η ώρα που θα κάνουμε χειραψία με διαγαλαξιακούς ταξιδιώτες!

 Η ανακάλυψη ενός οργανισμού που αναπτύσσεται με αρσενικό και ενσωματώνει το φυσικό αυτό δηλητήριο στο DNA του ήταν τελικά η... περιβόητη ανακοίνωση που έκανε η NASA και προκάλεσε πλήθος παραφιλολογίας στο ίντερνετ για την ανακάλυψη κάποιας μορφής εξωγήινης ζωής. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν αυτόν τον οργανισμό στο βυθό μιας λίμνης με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι στην Καλιφόρνια και μπορεί να σημαίνει πλέον ότι ζωή μπορεί να αναπτύσσεται στο υπόλοιπο σύμπαν και με συνθήκες διαφορετικές από αυτές που ξέραμε για τη ζωή στην γη.


Πρόκειται σαφέστατα για πολύ σημαντική επιστημονική ανακάλυψη, που ανατρέπει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την ζωή και επαναπροσδιορίζει αυτά που η επιστήμη θεωρεί ως βασικά στοιχεία για την ανάπτυξή της, δηλαδή το οξυγόνο, το υδρογόνο, τον άνθρακα, το άζωτο, το φώσφορο και το θείο. Πλέον και το αρσενικό, που αποτελεί δηλητήριο και σκοτώνει τον άνθρωπο και τα υπόλοιπα "γήινα όντα", μπορεί όχι μόνο να αποτελεί θεμέλιο αλλά και να θρέφει κάποιες μορφές ζωής.


«Η ανακάλυψη έγκειται στο γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση το αρσενικό χρησιμοποιείται ως δομικό στοιχείο για έναν οργανισμό», είπε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αριζόνας Αριελ Ανμπάρ, συντάκτης των ερευνητικών εργασιών που χρηματοδοτούνται από τη NASA και θα δημοσιευτούν στο περιοδικό «Science». Κατά συνέπεια, αναπροσδιορίζονται τα στοιχεία που οι αστρονόμοι αναζητούν στους άλλους πλανήτες του διαστήματος ως ενδείξεις ζωής.


Όπως έγινε γνωστό, όλα ξεκίνησαν με μια συζήτηση πριν από μερικά χρόνια ανάμεσα σε τρεις επιστήμονες σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχουν στη γη διαφορετικές μορφές ζωής, που να μην επηρεάζονται απόλυτα από τους βιολογικούς νόμους που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε. Η Φελίσα Γούλφ Σάιμον, ερευνήτρια στην αστροβιολογία στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής USGS, ο Αριελ Ανμπάρ και ο Πολ Ντέιβις δημοσίευσαν το 2009 εργασίες όπου υποστήριξαν την υπόθεση ότι το αρσενικό μπορεί να υποκαταστήσει τον φωσφόρο (με τον οποίο είναι κοντά στον περιοδικό πίνακα των στοιχείων) στις πρώιμες μορφές ζωής στη Γη.


Η Σάιμον στη συνέχεια πειραματίστηκε με τη θεωρία αυτή στη λίμνη Μόνο στην Καλιφόρνια, η οποία παρουσιάζει υψηλά ποσοστά σε αλάτι και αρσενικό, όπου συνέλεξε τα ιζήματα αυτά που ανατρέπουν όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα αναφορικά με την ζωή και τις μορφές της μέχρι σήμερα. Και ίσως μας φέρνει πιο κοντά στην ανακάλυψη του τι ακριβώς μπορεί να κρύβεται εκεί έξω, μακριά από τον πλανήτη μας, και να μοιάζει με τη ζωή όπως την ξέρουμε στην Γη...

Διαβάστε : 24ωρο: "Η ΝΑSA αποκάλυψε επιτέλους την περιβόητη ανακάλυψη της"

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...