αναζητηση στο blog

9 Μαρ 2011

Λιβύη-Πρόσφυγες-SOS



Επείγουσα Έκκληση για τη Βόρεια Αφρική

Αγαπητοί φίλοι,

Δεν χρειάζεται φυσικά να σας πούμε για τις ραγδαίες εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική.
Ο κόσμος δεν έχει αντικρίσει ξανά κάτι παρόμοιο.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες βρίσκεται ήδη στο πεδίο, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες των προσφύγων και των εκτοπισμένων στην Αίγυπτο και την Τυνησία. Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν ήδη καταφύγει στις δύο αυτές χώρες, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την επικίνδυνη και έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Λιβύη.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, η Ύπατη Αρμοστεία έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια και σκηνές στην Τυνησία, για όσους κατάφεραν να ξεφύγουν από τη βία.

Οι ομάδες μας στην περιοχή κάνουν λόγο για πρωτοφανή στήριξη των ντόπιων τόσο στην Τυνησία όσο και στην Αίγυπτο, οι οποίοι σπεύδουν στα σύνορα για να προσφέρουν βοήθεια.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα το μέγεθος της κρίσης που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Γνωρίζουμε όμως ότι υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων, φοβισμένων οικογενειών, που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με ελάχιστα υπάρχοντα στην κατοχή τους. Το μόνο που θέλουν είναι να φθάσουν σε ένα ασφαλές μέρος.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο κάνω έκκληση σε εσάς σήμερα να προσφέρετε μία επείγουσα δωρεά προκειμένου να βοηθήσετε την Ύπατη Αρμοστεία να προστατέψει αθώους αμάχους, εξασφαλίζοντάς τους στοιχειώδη καταφύγια και απαραίτητα ήδη πρώτης ανάγκης.

Οι ομάδες μας στην περιοχή μάς πληροφορούν ότι δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστέρηση. Οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια τώρα.

Μπορείτε φυσικά να μάθετε και να δείτε τι συμβαίνει στην περιοχή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτό όμως που δεν θα δείτε είναι τα τρομοκρατημένα πρόσωπα των μανάδων με μικρά παιδιά στην αγκαλιά τους, την αγωνία των πατεράδων που προσπαθούν να προστατεύσουν τις οικογένειές τους.

Τώρα, μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς αυτούς τους ανθρώπους, προσφέροντας ό,τι μπορείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σας σε αυτή τη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

Τάσος Κατέχης
Υπεύθυνος Εξεύρεσης Πόρων
Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Πληροφορίες στο: http://www.unhcr.gr/how2help/


linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...