αναζητηση στο blog

18 Δεκ 2010

Μελομακάρονα ala Vita!

Ήταν η πρώτη μου απόπειρα!!
Βρήκα μία πολύ καλή συνταγή, ρώτησα τη γιαγιά για tips και έβαλα τα δυνατά μου!
Τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολα όσο νόμιζα στην αρχή απλά πρέπει να έχεις αρκετό χρόνο και κέφι. Επίσης, εχώ είχα και την τύχη του πρωτάρη... Δεν εξηγείται αλλιώς τ-έ-τ-ο-ι-α επιτυχία!

Θα βρείτε τη συγκεκριμένη συνταγή σε ΑΥΤΟ το λίνκ!

Η μόνη παραλαγή που έκανα είναι ότι δεν έβαλα αμμωνία γιατί τη φοβήθηκα. Επίσης, νομίζω ότι την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερη ζάχαρη στο σιρόπι γιατί μου φάνηκε παραπάνω γλυκό για τα γούστα μου.

Τα μισά τα έκανα γεμιστά κάνοντας μία λακουβίτσα στο κέντρο με το δάχτυλο και τοποθετώντας μισό καρύδι! Αξίζει!
Για να δημιουργήσω την ανάγλυφη επιφάνεια τα πάτησα στον τρίφτη του τυριού πριν τα βάλω στο ταψί.
Τέλος, ακολούθησα τον τρόπο γαρνιρίσματος Νο 1 της συνταγής: έριξα το μέλι σε ίνες σε όλη την επιφάνεια των σιροπιασμένων μελομακάρονων και πασπάλισα με το χοντροκοπανισμένο καρύδι που είχα ανακατέψει μαζί με κανέλα και ελάχιστο γαρύφαλλο (σε σκόνη).
Συνολικά βγήκαν περίπου 30 κομμάτια (μεγαλούτσικα σε μέγεθος).

Ιδού και τα ντοκουμέντα από όλη τη διαδικασία (σε περίπτωση που νομίζετε ότι ήταν μια ευγενική προσφορά του........... ζαχαροπλαστείου της γειτονιάς!)


Εντυπωσιακό;

Που να τα δοκιμάζατε κιόλας...

Σημεία που έδωσα προσοχή:

  1. Το ζυμάρι θέλει ελάχιστο ζύμωμα για να μη σκληρύνει.
  2. Μόλις βγήκαν από το φούρνο τα μελομακάρονα τα βούτηξα σε κρύο σιρόπι για 1' (συνολικά και για τις δύο πλευρές).

Καλή επιτυχία! Και του χρόνου!
Ευχαριστώ κα. Vita! :):)

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...