αναζητηση στο blog

28 Οκτ 2009

FRENCH TOΑST ή κοινώς αυγοφέτες..

Οι γάλλοι εχουν μια παράδοση που μ αρέσει.
Δεν πετάνε τίποτα!!
Μαζεύουν όλα τα περισσεύματα του φαγητού και κάθε Κυριακή κάνουν με αυτά σουφλέ και αυγοφέτες.
Σήμερα θα σας πω για της αυγοφέτες.
Ειναι πολυ απλο!!
Αν σας περισεύει ψωμί μην το πετάτε...
Κόψτε το σε φέτες και βάλτε το σε μια σακούλα.
Μην την σφραγίσετε!!
Το ψωμί πρέπει να αναπνέει για να μην μουχλιάσει.
Οταν ξεραθει ειναι έτοιμο!!!
Χτυπήστε ένα αυγό σε ένα βαθύ πιάτο.
Βάλτε γάλα σε ενα άλλο.
Βουτήξετε το ψωμί πρώτα στο γάλα και μετά στο αυγό.
Τηγανίστε την φέτα σε καυτό λάδι(καλύτερα ηλιέλαιο).
Μόλις κοκκινίσει την γυρνάμε από την άλλη μεριά!!
Την βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει χαρτί (να τραβήξει το λάδι)
και τηγανίζουμε τις υπόλοιπες.
Στο τέλος στρώνουμε της αυγοφέτες σε ένα καθαρό πιάτο και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή μέλι.

Πάνε πολύ με ρακί και χειμώνα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...