αναζητηση στο blog

14 Νοε 2009

ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ Α-Η1Ν1,Να το κάνω ή όχι ?

Είναι ένα ερώτημα που μας απασχολεί όλους αυτό τον καιρό.

Θέλω λοιπόν να διαβάσετε τις παρακάτω πληροφορίες και προβληματισμούς και μετά, εφόσον επιθυμείτε ,να απαντήσετε στο ερώτημα.

Ξεκινάμε?

- Ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας του ΟΗΕ, που ένταξε την Γρίπη στον ορισμό της πανδημίας, το έκανε μετά την πρόσφατη τροπολογία του ορισμού της πανδημίας.
Με άλλα λόγια αν δεν άλλαζαν τον κανονισμό δεν θα μιλούσαμε για πανδημία.

Γιατί τον άλλαξαν άραγε?

-Στο Μιλάνο, που έφθασε το εμβόλιο, 6 στους 10 γιατρούς αρνούνται να εμβολιαστούν.


-Οι οδηγίες που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να «συνοδεύουν» το εμβόλιο H1N1 της Novartis, στην Ιταλία αφαιρούνται, αλλά το Novartis διατίθεται!

-Το εμβόλιο κατά της γρίπης H1N1 «έδωσε» τους πρώτους νεκρούς.
Πέντε (5) γυναίκες από τη Σουηδία, όλες νοσοκόμες που εμβολιάστηκαν ως κλάδος αναγκαίας προτεραιότητας εμβολιασμού -σύμφωνα με όλες τις κυβερνήσεις- είναι νεκρές από το φάρμακο-εμβόλιο της Pandemrix (GlaxoSmithKline).Οι περιπτώσεις «δηλητηριάσεων» από τους εμβολιασμούς χωρίς δυνατότητα διασταύρωσης, αφού υπάρχει πλήρης αποκλεισμός ακόμη και στους επιστήμονες.

-Ο Ομπάμα θέτει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον ιό της γρίπης, αλλά δεν εμβολιάζει τις κόρες του (Obama's daughters are not to get "swine flu" jabs because of risk)

-Στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, στην Νότιο Αφρική, στην Βραζιλία και την Αργεντινή ο χειμώνας πέρασε δίχως ιδιαίτερα προβλήματα.
Οι πολίτες αυτών των χωρών δεν εμβολιάστηκαν διότι τα εμβόλια δεν ήταν έτοιμα.

Τι συμβαίνει; Τα ΜΜΕ τι ρόλο έχουν στην...απόκρυψη των πληροφοριών;

(Το παρακάτω κείμενο το μετέφερα από το blog : http://emvoliagripis.blogspot.com/)

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ Α-Η1Ν1.
Ο γιατρός μου είπε ότι τα εμβόλια κάνουν καλό και είναι ασφαλή.

Δυστυχώς οι γιατροί δεν είναι ούτε παντογνώστες, ούτε άγιοι. Αλλά ακόμα και οι καλοπροαίρετοι γιατροί δεν έχουν αρκετά δεδομένα για να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις. Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν υπάρχει σήμερα κάποιο αξιόπιστο σύστημα καταγραφής των παρενεργειών από τους εμβολιασμούς σε διεθνές επίπεδο (και φυσικά σε εθνικό). Ο λόγος είναι ότι οι γιατροί δεν είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν τις παρενέργειες σε κάποια επίσημη αρχή, ούτε να παρακολουθούν τους ασθενείς τους για παρενέργειες για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα. Έτσι π.χ. η εμφάνιση αλλεργιών σε κάποιο μωρό είναι το πιο πιθανό να αποδοθεί σε άλλα αίτια (π.χ. περιβάλλον), χωρίς να γίνει κάποια προσπάθεια συσχέτισης με τους εμβολιασμούς (ή έστω μια τυπική καταγραφή).
Το σύστημα VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System) υπάρχει στην Αμερική για να καταγράφονται οι παρενέργειες των εμβολίων. Αν επισκεφτείτε την σελίδα του επίσημου site θα δείτε ότι υπάρχει η παραδοχή για σημαντικό under-reporting.

Κάτι άλλο που θα πρέπει να σας προβληματίσει είναι ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν από την επίσημη πολιτεία οι πολύ σημαντικές παρενέργειες του μαζικού εμβολιασμού για την γρίπη των χοίρων στην Αμερική το 1976. Όπως και σήμερα, υπήρχε ανησυχία για την εκδήλωση πανδημίας γρίπης παρόμοιας με αυτήν του 1918 που σκόρπισε το θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τελικώς, τα θύματα από τον εμβολιασμό για μια πανδημία η οποία ποτέ δεν εκδηλώθηκε έφτασαν τα 113, ενώ εκτιμάτε ότι υπήρξαν και περίπου 3,600 περιπτώσεις που εμφάνισαν το σύνδρομο Guillain-Barré. Το σύνδρομο αυτό είναι μια νευρολογική διαταραχή, που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ολική παράλυση ή τον θάνατο. Παρά την κραυγαλέα συσχέτιση ανάμεσα στα περιστατικά αυτά και τον εμβολιασμό, το επίσημο κράτος ποτέ δεν παραδέχτηκε την ευθύνη του στο βαθμό που του αναλογούσε.Τι συστατικά περιέχει το εμβόλιο?

Δύο είναι τα συστατικά των εμβολίων τα οποία θα πρέπει να σας προβληματίσουν:

1) Η ουσία thimerosal, η οποία χρησιμοποιείται ως συντηρητικό στα εμβόλια, και αποτελείται κατά 49% από αιθυλικό υδράργυρο (ethyl mercury). Αν και δεν υπάρχουν αρκετές έρευνες για τον αιθυλικό υδράργυρο (το οποίο από μόνο του μπορεί να θεωρηθεί ύποπτο), ο υδράργυρος και οι ενώσεις είναι εν γένει πολύ τοξικές ουσίες. Έχει βρεθεί ότι συστηματική έκθεση στον υδράργυρο, ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα, προκαλεί ερεθισμούς, κόπωση, απώλειας μνήμης και κατάθλιψη. Θεωρείται δε, ιδιαίτερα επιβαρυντικός για το νευρικό σύστημα του ανθρώπου.
Επίσης, τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι φωνές που συσχετίζουν την εμφάνιση άσθματος, αυτισμού, αλλεργιών και άλλων παθήσεων με την ύπαρξη του υδραργύρου στα εμβόλια, ιδιαίτερα στις πολύ μικρές ηλικίες όπου το ανοσοποιητικό σύστημα δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένο. Παρόλα αυτό, οι φαρμακοβιομηχανίες θεωρούν ότι είναι απόλυτα ασφαλές να χρησιμοποιούν αιθυλικό υδράργυρο στα εμβόλια, αφού δεν υπάρχει κάποια επίσημη έρευνα που να αποδεικνύει την παρακάτω συσχέτιση. Το εμβόλιο της γρίπης που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα θα περιέχει την thimerosal .

2) Η ουσία ASO3, η οποία ανήκει στην οικογένεια των ανοσοενισχυτικών (adjuvants) ουσιών, που προστίθενται στα εμβόλια για να τα κάνουν πιο αποτελεσματικά. Η ASO3 είναι το ανοσοενισχυτικό που θα χρησιμοποιηθεί στα εμβόλια γρίπης της εταιρίας Glaxo (GlaxoSmithKline), δηλαδή της φαρμακευτικής εταιρίας που θα προμηθεύσει με εμβόλια την Ελλάδα. Σημειώνουμε δε, ότι αυτή η ουσία δεν είχε πάρει έγκριση για χρήση στην Αμερική μέχρι τώρα από το FDA, αν και η εμφάνιση της πανδημίας (ως έκτακτη κατάσταση) πιθανότατα να δώσει το πράσινο φως για την κυκλοφορία της σε Αμερικάνικο έδαφος.
Ο σκοπός της χρήσης των ανοσοενισχυτικών είναι να προκαλούν πιο "βίαιες" αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος στα ενεργά συστατικά του εμβολίου. Αυτό είναι ιδιαίτερα επιθυμητό στην περίπτωση πανδημίας, όπου το ενεργό συστατικό δεν επαρκή για όλο το όγκο της παραγγελίας, και συνεπώς όσο λιγότερο ενεργό συστατικό χρησιμοποιηθεί ανά εμβόλιο, τόσα περισσότερα εμβόλια μπορούν να παραχθούν. Ο τρόπος λειτουργίας των ανοσοενισχυτικών είναι όμως και η αιτία που μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Πιο συγκεκριμένα, το ASO3 βασίζεται στην χρήση του σκουαλένιου (squalene), μιας ουσίας που παράγεται και υπάρχει με φυσικό τρόπο στο ανθρώπινο σώμα. Καθώς λοιπόν "εισβάλει" το σκουαλένιο στον οργανισμό μέσω του εμβολίου, το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να "μπερδευτεί" και να επιτεθεί οπουδήποτε υπάρχει σκουαλένιο στο σώμα, προκαλώντας έτσι αυτοάνοσες παθήσεις.

Η χρήση του σκουαλενίου έχει βρεθεί ότι μπορεί να προκαλέσει στα ποντίκια ρευματοειδή αρθρίτιδα, ενώ στους ανθρώπους έχει κατηγορηθεί ότι σχετίζεται με το σύνδρομο του Πόλεμου στον Κόλπο (Gulf War Syndrome). Φυσικά και εδώ οι φαρμακευτικές εταιρίες αλλά και ο Αμερικάνικος στρατός (AFEB) αρνούνται οποιαδήποτε συσχέτιση ανάμεσα στο σύνδρομο του Κόλπου και την χρήση σκουαλενίου στα εμβόλια, μολονότι μια έρευνα που πανεπιστημίου Tulane του έδειξε ότι υπάρχει σχέση, αφού το σύνδρομο εμφανίστηκε και σε άτομα που εμβολιάστηκαν αλλά τελικά δεν πήγαν στο Ιράκ.
Τι θα γίνει αν αρρωστήσω από το εμβόλιο της γρίπης;

Καταρχήν, οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν ήδη εξασφαλίσει νομική ασυλία από την Αμερικάνικη κυβέρνηση λόγω του κατεπείγοντος του εμβολιασμού. Επίσης, έχει διαρρεύσει στον τύπο ότι και στην Ελλάδα όσοι θέλουν να εμβολιαστούν θα πρέπει πρώτα να υπογράψουν μια υπεύθυνη δήλωση που να αποδέχονται τους κινδύνους του εμβολιασμού, και συγκεκριμένα ότι:
"ενημερώθηκα για τους λόγους για τους οποίους πρέπει να εμβολιαστώ, καθώς και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες και επιπλοκές του εμβολιασμού,
γνωρίζω ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ασφαλής ιατρική πράξη, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών,
συμφωνώ να εμβολιαστώ με το εμβόλιο για τον νέο ιό της γρίπης Α (Η1Ν1)"
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα γίνεται για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά της χώρας, και φυσικά εγείρει υποψίες τόσο για την ασφάλεια των εμβολίων όσο και για την απόδοση των ευθυνών. Ο υπουργός υγείας θα ισχυριστεί ότι έδρασε κάτω από της οδηγίες του ΠΟΥ και τις συστάσεις της αρμόδιας "ειδικής επιστημονικής επιτροπής" που συνέταξε για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οπότε σε συνδυασμό με την αυξημένη ασυλία που απολαμβάνουν οι πολιτικοί καταλαβαίνετε ποιες είναι οι πιθανότητες δικαίωσης ...


Αν πιστέψουμε σημαντική μερίδα του ιατρικού κόσμου, η επερχόμενη γρίπη των χοίρων είναι πιο ήπια από την εποχιακή. Άρα, ως προς τι ο πανικός; Επειδή δε, αναφέρεται η γρίπη ως στις 10 πρώτες αιτίες θανάτου στην Αμερική, ας κάνουμε μια ανάλυση των δεδομένων για το έτος 2006 για να καταλάβετε το εύρος της διαστρέβλωσης.

Με βάσει τα στατιστικά στοιχεία, το 2006 στην Αμερική πέθαναν 56,326 άτομα από την γρίπη και τις επιπλοκές της.
Απο τα 56326 άτομα, μόνο τα 849 πέθαναν από τον ιό της γρίπης, ενώ τα 55,477 πέθανα από πνευμονία.
Από τα 849 άτομα που πέθαναν από τον ιό της γρίπης, μόνο τα 133 είχαν ηλικία μικρότερη των 65 ετών.

Παρόλα αυτά το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στην Αμερική, το γνωστό CDC, επιλέγει να αναφέρει τους θανάτους από την γρίπη μαζί με αυτούς της πνευμονίας, ανεβάζοντας έτσι την γρίπη και τις επιπλοκές ως την όγδοη αιτία θανάτου στην χώρα για εκείνη την χρονιά. Πως είναι τόσο σίγουροι ότι οι θάνατοι από πνευμονία συσχετίζονται πάντα με τον ιό της γρίπης; Το ερώτημα αυτό έθεσε και το έγκυρο Βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal το οποίο χαρακτήρισε το τρόπο αναφοράς των θανάτων από την γρίπη ως "μάρκετιν τρόμου".
Εδώ θα βρείτε την πατέντα για το εμβόλιο:
http://www.theoneclickgroup.co.uk/documents/vaccines/Baxter%20Vaccine%20Patent%20Application.pdf

Έχει κατατεθεί 28 Αυγούστου 2007, πήρε έγκριση 5 Μαρτίου 2009 και ένα μήνα μετά άρχισε να εξαπλώνεται ο ιός.
Στη σελίδα 7 αναφέρεται ο ιός H1N1.


Σας έχω και ένα βίντεο, που εμένα προσωπικά με προβλημάτισε δεόντως.


Αυτά τα ολίγα, περιμένω τις απαντήσεις και τα σχόλια σας.

6 σχόλια:

 1. δεν έχω κανενα λόγο να κάνω ένα εμβόλιο που δεν εμπιστευομαι..
  Και δεν θα το κάνω..
  Αλλα θα είχα μεγάλο πρόβλημα αν είχα ένα παιδί και ο γιατρός του μου έλεγε ότι πρέπει να το εμβολιάσω...
  Τότε πραγματικά δεν θα ήξερα τι να κάνω.Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ψάξουμε να βρούμε την αλήθεια..Καλή μας τύχη..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σχετικά με τα παρανοϊκά του βίντεο και το τι είναι όλοι αυτοι που μιλάνε έχω γράψει σχετικό ποστ http://atheofobos2.blogspot.com/2009/11/blog-post_14.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τη Δευτέρα ξεκινάει ο εμβολιασμός και στην Ελλάδα. Εγώ θα απέχω. Άλλωστε είναι πολύ ηπιότερης μορφής γρίπη-σε σχέση με τη γρίπη των πτηνών-και σε περίπτωση που αρρωστήσεις, θεραπεύεσαι.
  Γιατί να μπω στη διαδικασία; Δεν με πείθουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σχετικά με το σχόλιο που έκανε ο αθεόφοβος:
  Διάβασα το κείμενο του και θεωρώ ότι είναι εξαιρετικό όπως και όλη η έρευνα που έκανε για το video.
  Προσωπικά με την ανάρτηση που έχω κάνει δεν θέλω να πείσω κάποιον στο να κάνει ή όχι το εμβόλιο,απλά θέλω να προβληματιστεί,γιατί έχω αγανακτήσει με όλη αυτή την τρομοκρατία και την προπαγάνδα που ασκείτε από τα ΜΜΕ.
  Ως εκ τούτου θα σας πρότεινα να διαβάσετε και εσείς το κείμενο του αθεόφοβου στο παρακάτω σύνδεσμο :
  http://atheofobos2.blogspot.com/2009/11/blog-post_14.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καταδικασμενος13/12/09 4:07 μ.μ.

  Γεια σε ολους
  συνχαρητηρια για την προσπαθεια ενημερωσης και θελω να ελπιζω οτι δεν εξηπηρετηται συμφεροντα καμιας πλευρας.
  Εχω μια τοποθετηση να κανω.
  Η γριπη καλως η κακως υπαρχει ,πως παρουσιαστηκε και πως εξαπλωθηκε σε ειναι κανεις σε θεση να απαντησει υπευθηνα,τωρα οποιος δεν θελει να ταλαιπωρηθει πολυ η λιγο σοβαρα η ανωδυνα πρεπει να κανει το εμβολιο.
  Τωρα εαν δημιουργει καποιες παρενεργειες ειναι ελαχιστες και προσωρινες οπως τουλαχιστον δειχνουν τα στατιστικα μεχρι τωρα.
  Για οσους ισχυριζονται οτι μακροχρονι (5-10 χρονια καπου διαβασα)παρουσιαζουν καποιες επιπλοκες που κανεις δεν ξερει ακομα ασ σταματησει να μιλαει στο κινητο του πρωτα(που σιγουρα κ αποδεδειγμενα προκαλει υπερθεμαση στον εγκεφαλο)ας σταματησει το τσιγαρακι (εαν δεν το εχει κανει ηδη)ας κοψει τα καθε ειδους συντηριτικα (γνωστα η οχι)που εχουν ολα τα μεταλλαγμενα ετοιματζιδικα fast food ,ας μετακομησει σε κανενα χωριουδακι η εστω σε μια επαρχιακη πολη με λιγοτερους ρηπους (γιατι παντου υπαρχουν)και εαν τα καταφερει ολα αυτα ας μην κανει το εμβολιο γιατι τοτε ειλικρινα δεν το εχει και αναγκη.Αλλα σε αυτο το μ...λο που ζουμε με τους βομβαρδισμους απο τον υμμητο απο την πεντελη και τη Παρνηθα και ολα αυτα τα ρηπογονα γυρω μας το εμβολιο μας πειραξε που στο κατω-κατω καποιοι επιστημονες εχουν αποφανθει οτι το χρειαζομαστε???
  Ευχαριστω και ελπιζω να μην εγινα στεναχωρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καθόλου στενάχωρος δεν έγινες ''Καταδικασμένε'',
  θέλω να πιστεύω,ακόμη,ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει τη γνώμη του.
  Τώρα αν αυτός ακούγεται ή όχι είναι άλλο ζήτημα.
  Σίγουρα και δεν εξυπηρετούμε τα συμφέροντα κάποιων παρά μόνο τα δικά μας.
  Όσο αφορά το εμβόλιο ,αναφέρω και παραπάνω, ότι ο σκοπός που ανέβασα την ανάρτηση ήταν η παραπληροφόρηση και η τρομοκρατία των ΜΜΕ.
  Θεωρώ ότι είναι επιλογή, του κάθε ένα από εμάς, εφόσον είναι υγιείς,να κάνει το εμβόλιο ή όχι(οι ευπαθείς ομάδες σίγουρα απ ότι αποδεικνύεται,πρέπει να το κάνουν).
  Για όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις σε άλλα έχουμε επιλογή και σε άλλα όχι,σίγουρα όμως μία πιο υγιεινή ζωή θα την έκανε ποιο εύκολη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...