αναζητηση στο blog

7 Νοε 2009

Mπισκουί παντεσπάνι με καρύδια και μήλα φούρνου γκραντινέ!!


Τέλειος τίτλος για συνταγή;;;


Εξωτικός και περίεργος!!
Το μυστικό είναι να τα βλέπεις όλα με μια αριστοκρατική ματιά...
Γιατί σε πολλά κυριλέ εστιατόρια την σοκολατόπιτα ή αραπίνα όπως την λέγαμε παιδιά την λένε σουφλέ ή μούς σοκολάτας!!Καλά κρασά...
Έτσι και εγώ σήμερα θα ονομάσω την μηλόπιτα της γιαγιάς..
Mπισκουί παντεσπάνι με καρύδια και μήλα φούρνου γκραντινέ!!

Τι θέμε; (που λέει και ο Αντώνης)

  1. δύο μήλα κόκκινα.
  2. ένα ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του..
  3. 200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
  4. πέντε αυγά
  5. ένα ποτήρι ζάχαρη
  6. ένα φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  7. δύο κουτάλια της σούπας κανέλα
  8. ένα ποτηράκι της ρακής κονιάκ
  9. καρύδια

Χτυπάμε το βούτυρο σε ένα βαθύ μπώλ με την άχνη ζάχαρη και την κανέλα

μέχρι να γίνουν μια απαλή μάζα..
Απλώνουμε το μίγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Τα στρώνουμε στο ταψί μέχρι να καλύψουμε το βούτυρο.

Στα κενά βάζουμε μεγάλα κομμάτια καρύδια.


Σε ένα άλλο μπώλ ρίχνουμε τους κρόκους απο τα αυγά.

Τα χτυπάμε με την ζάχαρη και μετά ρίχνουμε τα ασπράδια.

Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι και στο τέλος το κονιάκ.
Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα μήλα!
Έτοιμο!!


Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα!!
Για να είμαστε σίγουροι ότι είναι ψημένο καρφώνουμε ένα μαχαίρι...

Αν βγει καθαρό.. είναι ΟΚ!!
Αφήστε την λίγο να κρυώσει και μετά γυρίστε την ανάποδα σε ένα μεγάλο πιάτο!!
Έτσι τα μήλα θα είναι από πάνω !!

Εύκολη ε; Και πολύ νόστιμη...

1 σχόλιο:

  1. Νόστιμηηηηη!! Γιαμ γιαμ!! Σλουρπ! Θα τη δοκιμάσω σήμερα!! :)
    Και ο τίτλος είναι σούπερ! χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...