αναζητηση στο blog

26 Μαΐ 2010

Χωρίς τίτλο αλλά νόστιμο...


τι θέμε

κοτόπουλο μισό κιλό χωρίς τα κόκκαλα κ την πέτσα
φύλο σφολιάτα
μισό κιλό γκούντα τριμμένη
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1/2 πορτοκαλί πιπεριά
μοσχοκάρυδο καρπό όχι έτοιμο τριμμένο διότι δε μυρίζει
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
σησάμι, αυγό αν θέτε
κατσαρόλα
κουτάλα
μαχαίρι
αντικολλητικό χαρτί
πετσέτα
λεκάνη
ταψί

τι κάνουμε...
βράζουμε το κοτόπουλο, ήτε ένα ολόκληρο ή φιλέτο
ότι σηκώνει η τσέπη σας,
αφού βράσει το αφήνετε να κρυώσει -το καλύτερο είναι να το
βράσετε την προηγούμενη μέρα-
κ το κόβετε σε μικρά κυβάκια κ τα ρίχνετε στη λεκάνη.
Κόβετε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια κ τσουπ στην λεκάνη.
Ρίχνετε κ τη τριμμέμη γκούντα κ τα μπαχάρια, το δε μοσχοκάρυδο το
τρίβετε κ ρίχνετε σχεδόν το 1/3.
Όλα τα ανακατέβετε πάρα πολύ καλά.

Όσο κάνετε τα παραπάνω έχετε την κατεψυγμένη σφολιάτα έξω να ξεπαγώσει
κ την ανοίγετε πάνω στην καθαρή πετσέτα.
Βάζετε το μισό που έχετε στην λεκάνη πάνω στη σφολιάτα κ το πατάτε κ του
δίνετε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα κ τραβώντας την πετσέτα το
τυλίγετε σε ρολό κ το κλείνετε απ΄τα πλαϊνά.
χτυπάτε το αυγό κ βάζετε πάνω στο φύλο για χρώμα κ ρίχνετε
από πάνω το σησάμι, αντί για αυγό μπορείτε να βάλετε γάλα ή κ τίποτα.

Σας βγαίνουν 2 ρολά.
Το ένα στην κατάψυξη κ το άλλο
στο ταψί αφού έχετε στρώσει το αντικολλητικό χαρτί.

Βουρ στον προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 45' .

Συνοδέψτε το με δροσερή σαλάτα, κρασί κ μια σος.
Άντε κ καλή όρεξη.

4 σχόλια:

  1. προτείνω να την ονομάσεις "κοτόπιτα τουρλού"!! γιαμ γιαμ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/11/11 10:31 π.μ.

    Εγώ προτείνω να ονομαστεί κοτόπιτα με χρώματα κι αρώματα!!! Θέλω να ρωτήσω με ποιά σώς θα μπορούσε να συνοδευτεί για να ταιριάζει στη γεύση, αν και νομίζω ότι θα προσθέτει θερμίδες, αλλά έτσι για μια αμαρτία απ' αυτές που ομορφαίνουν τη ζωή όταν η παρέα και η ζάλη του κρασιού το καλούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/1/12 5:01 μ.μ.

    Έφτιαξα την κοτόπιτα με χρώματα κι αρώματα, υπέροχη, λίγο βαριές έπεσαν οι πιπεριές αν και δεν ζύγιζαν ούτε 100 γραμμ. χα χα χα.
    Το μοσχοκάρυδο δίνει μια υπέροχη γεύση που δένει με τη σφολιάτα.Σίγουρα θα την ξαναφτιάξω, ευχαριστώ Αντώνη!!!
    ......
    .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/1/12 3:43 μ.μ.

    Χρόνια πολλά Αντώνη, καλά να είναι, γεμάτα υγεία, ευτυχία, χαρά κι αγάπη, Να έχεις πάντα γύρω σου αυτούς που αγαπάς, να μπορείς να τους αγκαλιάζεις και να τους φιλάς γιατί έτσι θα είσαι ελεύθερος!!!
    .........
    ...........
    ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...