αναζητηση στο blog

26 Αυγ 2010

Greeklish: τα αποτελέσματα!Με αφορμή την αναγγελία των βάσεων για τα πανεπιστήμια, αναδημοσιεύω ένα κείμενο που έγραψε 17χρονος στο φόρουμ του http://www.musicheaven.gr/, σε συζήτηση με θέμα την εκπαίδευση.

Η ανάρτηση του μαθητή αφορά την αγωνία του για τις σπουδές και την επαγγελματική του αποκατάσταση, όπως ισχύει για τους περισσότερους συνομήλικούς του.

Αυτό που τραβάει την προσοχή όμως είναι κάτι άλλο... Ειλικρινά, αν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου δεν θα το πίστευα!!!!!!

" Το μέλος jordison στις 01-06-2009 στις 00:14 έγραψε...

καλησπερα..ειμαι 17 χρονων και αγαπαω σαν τρελος την μουσικι 8ελο να ασχολι8ο για ολη μ τιν ζοη !!εχο ορεκσι να κανο τα παντα και να δοσο μεγαλουσ και πολουσ αγονεσ για να καταφερο..το 8εμα ειναι οτι οι γονεισ μ δν θελουν να ασχολιθο γτ λενε οτι ιπαρχουν πολοι στην ελαδα και δεν θα εχο μελον ..πειτε ακσιζει να το κανο αν ναι ??ακσιζει ιδιοτικι σχολι ??και πια κατα τιν γνομι σασ ειναι ι καλιτερι,.....χιλια συγνομι για τα ορθογραφικα μ αλα εχο σινιθισι να γραφο στα greeklish και δν θα τελιονα ποτε μ!!!"


Τα λόγια είναι περιττά και ο προβληματισμός μεγάλος....!!!

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος9/9/10 11:39 π.μ.

  δε θα μπορούν πλέον να γράψουν αλλιώς. θέλω να ακούσω όμως μια πρότασή κι από σένα τι θα μπορούσε να γίνει. Άρης.

  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η γλώσσα τείνει να απλουστευτεί ούτως ή άλλως και πιθανότατα η ορθογραφία να αλλάξει με πιο γρήγορους ρυθμούς. Δεν με πικραίνει και δεν με στεναχωρεί αυτό. Πολύς κόσμος δεν ξέρει να βάλει τόνους και διαλυτικά όταν γράφει στα ελληνικά. Κι εγώ ακόμα από ταχύτητα πάω να γράψω 'κσ' αντί για 'ξ'!!! Όμως με σοκάρε όταν ανακάλυψα μια τέτοια ΜΕΓΑΛΗ επίδραση της γραφής greeklish!
  Το μόνο που προτείνω να γίνει είναι να παραδίδουν τα παιδιά στο σχολείο εργασίες τυπωμένες στον Η/Υ. Έτσι θα εξοικειωθούν με το... πληκτρολόγιό τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...