αναζητηση στο blog

25 Νοε 2009

Spagetti Bolognez ή κοινός ελληνιστί μακαρόνια με κιμά...

Χοχοχο....

τι θέμε..?

μισό κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά αν θες
1 καρότο αν θες... καλό είναι να θες γιατί το κάνει νοστιμμμμμμμμ.......
κόκκινο κρασί
φρέσκια ντομάτα ή σάλτσα ντομάτα -η σαλτσα ντοματα το κανει ποιο κοκκινο-ή κ τα δυό μαζί
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, -ρίγανη, δυόσμο, σουμάκ λίγο κ αν θέτε-αν δεν θέτε εσείς χάνετε
μαϊντανό,
κατσαρόλα...

κ τι κανουμε τωρα?
βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα κ ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
για να το τσιγαρίσουμε.... μόλις αρχίσει κ ξανθίζει ρίχνουμε τον κιμά
κ τον ανακατεύουμε μέχρι να μην μείνει κανένα νωπό κομμάτι...
ρίχνουμε το κρασί κ την ντομάτα κ νερό,
όσο σιγοβράζει κόβουμε την πιπέρια σε μικρά κυβάκια κ τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα,
καθαρίζουμε το καρότο κ το τρίβουμε στον τρίφτη κ το βάζουμε κ αυτό στην κατσαρόλα...
ρίχνουμε το αλάτι κ τα μπαχαρικά κ τον μαϊντανό που είναι κ αυτός ψιλοκομμένος...
σε μισή ώρα είναι έτοιμος ο κιμάς...

Βράζουμε τα μακαρόνια με την γνωστή διαδικασία...

Η συνέχεια είναι γνωστή κ καλή όρεξη...

2 σχόλια:

  1. ΣΟΥΜΑΚ ή σουμάκι Μπαχαρικό σε πολύ μικρούς κόκκους, χρώματος βαθύ μπορντώ. Όχι ιδιαίτερα καυτερό. Σαλάτες (λιβανέζικες), στην κουζίνα της ανατολής πολλές φορές αντί για λεμόνι ή ξύδι, στο κρέας (αλλά και στο ψάρι ή το κοτόπουλο) πριν από το ψήσιμό του, σε βραστά λαχανικά και πουλερικά. Αντί για τη σκόνη του σουμακ χρησιμοποιείται και το υγρό που προέρχεται από τον εμποτισμό των καρπών (κυρίως σε σάλτσες και σε μαρινάδες). Αποτελεί βασικό συστατικό του μίγματος ζατάρ που χρησιμοποιείται κυρίως στην Ιορδανία σε ψητά ή τηγανητά κρέατα. Χρησιμοποιείται και στην (πρακτική) ιατρική, μια και έχει διουριτική και αντιπυρετική δράση. Καταπραϋνει τους στομαχικούς πόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...