αναζητηση στο blog

29 Οκτ 2010

Πανεύκολο κέικ πορτοκάλι με σοκολάτα

Υλικά:
250 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
1 μεγάλο πορτοκάλι(χυμό και ξύσμα)
2 κουταλιές κακάο


Εκτέλεση:
Σε μία μεγάλη λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να λιώσει και να αφρατέψει το μίγμα. Αν ανακατεύετε με το χέρι είναι πιο εύκολο να λιώσετε πρώτα το βούτυρο.

Έπειτα, χωρίς να σταματάμε να ανακατεύουμε, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το αλάτι, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού. Στη συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Βουτυρώνουμε τα τοιχώματα μιας φόρμας για κέικ και ρίχνουμε το μισό μίγμα.

Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα μας, ανακατεύοντας καλά 7 κουταλιές από το μίγμα με 2 κουταλιές κακάο. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στη φόρμα και από πάνω αδειάζουμε το υπόλοιπο μίγμα. Με ένα πηρούνι το "τρυπάμε" ώστε να δημιουργηθούν σχέδια με τη σοκολάτα μέσα στο κέικ!

Τοποθετούμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 1 ώρα.

Πριν το βγάλουμε από το φούρνο τρυπάμε με ένα μαχαίρι για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο! Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε! Υπομονή!

Καλή επιτυχία!!

*ΤΙΡ: Μην ανοίξετε τον φούρνο τα πρώτα 45' γιατί το κέικ δεν θα φουσκώσει!!

Το κέικ θα είναι κάπως έτσι:

Η φωτό είναι δανεική! Το δικό μου δεν πρόλαβα να το φωτογραφήσω γιατί εκείνη την ώρα σκεφτόμασταν μόνο να το φάμε!!!!

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/12/10 2:56 μ.μ.

    8a to ftiaksw to vradi!i will give u my feedback!
    Emmanouela

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/12/10 1:21 μ.μ.

    to keik ta spaei!pinw twra to kafedaki mou trwgontas to!slourp!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...